Met dit recept ben je bijna klaar voor een koolhydraten uurtje. Alleen nog een lekkere komkommersalade erbij en je bent compleet. Ingrediƫnten voor 6 personen:
  • 1 kilo kip dij filet in reepjes
  • 1 hele fles pompoen in blokjes
  • 2 mango's
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje lente ui
  • 1 eetlepel kerrie masala
  • peper en zout
Bereiding: Schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten en snijd hem in blokjes. Vul een grote pan met de pompoenblokjes en water met wat zout en breng aan de kook. Laat in ongeveer 20 minuten gaar koken en giet af. Verhit ondertussen in een braadpan wat olie en bak hierin de knoflook met de rode peper. Voeg de reepjes kip dij filet toe en bak tot al het vocht is verdwenen en gaar. Pureer ondertussen de pompoen fijn met de staafmixer en voeg de masala toe en breng op smaak met peper en zout en voeg dan toe aan de kip.  Schil de mango's en snijd deze in blokjes en voeg ook toe aan de kip samen met de in ringen gesneden bosuitjes en laat nog zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Serveer met bloemkool of broccoli rijst. Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts