Calzone gehakt

Gehakt Calzone is een erg makkelijk en super lekker gerecht.  Je kan hem zo eten maar een lekkere frisse salade erbij is ook erg lekker. Je kan er met 2 personen van eten.

FB_IMG_1541341451028
 
Ingrediënten 300 gram mager rundergehakt, 100 gram magere ham in blokjes, 1/2 rode ui,  100 gram spitskool,  1/2 theelepel knoflookpoeder,  1/2 theelepel kerrie,  1 ei,  100 gram geraspte kaas (bewaar 25 gram om over je Calzone te strooien).
 
Bereiding: Meng je gehakt met de eieren en de kruiden flink door tot hij begint te plakken aan je handen. En maak hier 2 ballen van. Bak in een koekenpan je uien en spitskool en bak kort de ham blokjes mee en breng op smaak met de kruiden. Laat iets afkoelen en meng er de geraspte kaas doorheen.
Ik heb zelf een klein bakblik gebruikt voor de vorm. Bekleed je vorm op de bodem met bakpapier en druk 1 van je ballen goed plat over de bodem heen en iets langs de randen omhoog. Giet vervolgens je groenten kaas mengsel hierop en maak van je andere gehakt bal een grote platte schijf waarmee je het geheel gaat afdekken tot je alleen maar gehakt ziet..strooi hier nog wat geraspte kaas overheen.
Bak vervolgens 40 min op 180 graden.
bon appetit

Reacties

Populaire posts