crunchy granola

Hier zijn we erg dol op granola en vooral als die lekker crunchy is. Ik bewaar deze in een weckpot. Weet je dat je de potten van de Belgische mayonaise (0 koolhydraten trouwens) hiervoor kan gebruiken? Hier wordt deze al voor diverse doeleindes gebruikt. Per portie van 25 gram bevat deze granola 2,9 koolhydraten. Lekker in griekse yoghurt of over ijs.

Wat hebben we nodig en wat zetten we klaar.

Om te beginnen een schone werkplek, een weegschaal, een mengkom, schaaltje, een spatel, bakpapier, bakblik en een oven.

Ingrediënten: 50 gram grof gehakte hazelnoten, 25 gram chiazaad, 50 gram pompoenpitten, 50 gram geschaafde amandelen, 50 gram blond lijnzaad (heel), 50 gram zonnebloempitten, 100 gram kokossnippers, 5 gram anijszaad, 1 eetlepel gedroogde sinaasappelschil (koop ik bij jumbo hangt bij de kruiden) 50 gram gesmolten kokosolie.

Dan kunnen we beginnen.

Verwarm je oven voor op 150 graden en bedek je bakblik met bakpapier. Smelt in een schaaltje je kokosolie. Meng al je ingrediënten door elkaar en dan de anijszaadjes en gedroogde sinaasappelschil erdoor husselen. Als laatste giet je je warme kokosolie erdoor en met een spatel goed om roeren tot alles goed bedekt is met de olie.

Plaats het bakblik midden in de oven en bak in 30 min goudbruin en krokant. Tussendoor even omscheppen en vooral de laatste 10 minuten opletten dat het niet te hard gaat. Als hij te donker wordt is dat ook voor de smaak niet lekker. Haal na 30 min uit de oven en laat je granola afkoelen op je bakpapier. Pas als hij helemaal is afgekoeld kun je het bakpapier aan 2 zijdes vast pakken en heel makkelijk in een pot of bakje laten glijden zonder de knoeien.

Reacties

Populaire posts