gevulde speculaastaart

Het is weer de tijd van het jaar om lekkere baksel te maken voor de sinterklaas. Nu kom je online vele koolhydraatarme recepten van gevuld speculaas tegen en die komen allemaal wel met elkaar overeen...ze zijn gortdroog. Zonde van je geld en zonde van je ingrediƫnten. Nu kost dit recept je wel even wat tijd maar ik ga je beloven dat deze echt smeuig is en zeer smaakvol. Ik ben dol op johnny de boer kruiden en heb voor deze gevulde speculaas ook deze kruiden genomen en er nog het een en ander aan toegevoegd. Zorg voor een goede schone werkplek. Aangezien we met dit recept wel even bezig zijn is dit zeer belangrijk ivm je houdbaarheid van je amandelspijs.

Ingredienten amandelspijs: 150 gram erythritol, 150 gram amandelmeel, 1thl citroen essence, 1 ei , 1 eigeel, Meng dit alles in de keukenmachine tot een gladde stevige bal en verpak dit goed in vershoudfolie. Flink inpakken. Leg vervolgens voor 3-4 dagen in de koelkast. Dit is nodig om de smaken 1 geheel te maken.

Ingredienten speculaasdeeg: 180 gram hazelnootmeel, 25 gram kokosmeel, 30 gram gemalen lijnzaad, 1thl bakpoeder, Snuf zout, Scheut slagroom, 3 eetlepels johnny de boer speculaaskruiden, 1 dessertlepel gemalen anijs, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel cardemon, gemalen 1 theelepel kruitnagel, gemalen 1 dessertlepel gember, 125 gram roomboter gesmolten, 60 gram sukrin gold of andere zoetstof. Meng alles goed door elkaar zonder de slagroom en zet goed afgedekt 24 uur in de koelkast.

Het is het wachten waard....

Eindelijk mogen we gaan bakken..

Haal je amandelspijs uit de folie en doe hem weer in de keukenmachine samen met 1 ei en laat het geheel weer even goed los kloppen Je hebt nu een lekkere zachte amandelspijs. Zet dit weer even weg en maak je mengkom weer goed schoon. Dan mag je je speculaasdeeg weer even laten draaien in de keukenmachine en doe je hier een scheut ongeklopte slagroom bij. Je krijgt nu een lekker smeuig deeg. Ik heb een aantal muffinvormen en 1 bakblik gebruikt maar je kan dit ook op bakpapier op een bakplaat maken. Je muffin vormen goed invetten en je bakblik/plaat bedekken met bakpapier. Je begint vervolgens met het specuaaldeeg en hierop je amandelspijs verdelen, hierop weer je speculaasdeeg en druk zachtjes aan Wat amandelschaafsel erover strooien en dan de oven in. 175 graden en ongeveer 30 minuten erin. Met een sate prikker even kijken of hij gaar is.

Het allerlekkerste is hem nu nog 24 uur te laten rusten...ik weet dat het erg moeilijk zal zijn maar vertrouw me dat het zeer zeker het wachten waard is.

Reacties

Populaire posts