Grootmoeders Hachee

Vaak krijg ik de vraag hoe je nu echt lekkere Hachee maakt.
Aangezien ik al sinds mijn 15e in een slagerij werk heb ik hier dus wel verstand van. Heel belangrijk is je vlees 2 uur van te voren uit de koelkast te halen. Ik kies meestal voor riblappen met een lekker randje vet maar sucadelappen zijn ook erg geschikt.

20181101_190116.jpg
 
Bereiding:
Belangrijk is je vlees 2 uur van te voren uit de koelkast te halen. Ik snij het vlees altijd in dobbelsteentjes van ruim een cm maar als je van grote blokken houd kan dit natuurlijk ook.
Bestrooi m met keukenzout, peper uit de molen en gemalen kruidnagel (ik hou van kruidnagel dus ben daar zelf niet te zuinig mee). Snij je uien in blokjes.
Smelt de reuzel in de braadpan maar laat niet helemaal gloeiend heet worden. Als hij gesmolten is je vlees in de pan en even lekker rondom aan braden. Vervolgens doe je je uien erbij en laat je deze mee bakken. Ondertussen breng ik een halve liter water aan de kook met 2 bouillon blokjes.
Als het vlees lekker bruin is blus ik mijn vlees met de hete bouillon af en zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Dit laat ik 20 min zachtjes pruttelen.
Ondertussen verwarm ik mijn oven voor op 160 graden. Na 20 min zet ik de hele pan met gesloten deksel in de oven en laat ik hem zo,n 2 tot 3 uur zachtjes in de oven verder stoven.
Tussendoor kun je even kijken of er genoeg vocht in blijft en anders iets warm water bij gieten. Nooit met koud water afgieten want dan schrikt je vlees en wordt hij taai. Als je Hachee klaar is kun je hem eventueel binden met johannesbroodpitmeel of arrowroot.
Lekker met bloemkool puree en boontjes

Reacties

Populaire posts