Hangop warme appel

Mijn oma maakte vroeger vaak hangop met stoof peertjes.
Vandaag maak ik hangop met Griekse yoghurt en lauw warme appel. Om je vingers bij af te likken. Hij bevat ongeveer 11 koolhydraten dus past prima in een koolhydraat beperkte leefstijl.
20181105_180354
Wat hebben we nodig:
1 schone kaasdoek of theedoek, 1 kom, 1 vergiet, koekenpan, 2 schaaltjes. 3 cox appels, kaneel en erytritol, vanille essence, roomboter
Bereiding:
Schep 300 gram Griekse yoghurt in een kaasdoek en zet het voor 12-24 uur koel weg. Meng je hangop voor opdienen met vanille essence. Schil je appeltjes en verwijder de klokhuisjes en snijd in kleine blokjes. Bestrooi met de kaneel en erytritol. Doe de roomboter in een koekenpan en voor deze bruin wordt je appel in de roomboter bruin en zacht bakken. Dan 5 minuten laten afkoelen voor je hem op je hangop schept. Je kan eventueel nog zoeten met zoetstof maar ikzelf vind dat niet nodig.

Reacties

Populaire posts