Kipnuggets

Mijn kinderen hadden zin in kipnuggets. Op de gewone zit altijd een paneerlaagje en dat is nou juist wat we niet willen eten. Deze versie is ook nog eens glutenvrij.
 

Ingrediƫnten voor 4 personen 2 zakken knabbelspel paprika te koop bij de AH, 700 gram kipdijfilet, 1 ei, kokosolie.

Bereiding:
Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom. Tik er 1 ei bij los en meng goed door elkaar. Met de keukenmachine de 2 zakken knabbelspek paprika tot meel hakken. Voordat je gaat paneren je kip even laten uitlekken van het eimengsel. Je kipdijfilet stukje voor stukje hierin leggen en mengen tot alle kipstukjes bedekt zijn met de knabbelspek. Ik heb het in 3 delen gemengd. Hierna een flinke lepel kokosolie verhitten in een koekenpan en de stukjes kip bruin en krokant bakken. Dit heb ik ook in 3 delen gebakken en per portie in een warme oven van 175 graden bewaard tot alles gebakken was.

Lekker met bijv frietjes van wortel peterselie en een frisse salade.

Eet smakelijk Volg je mij al op facebook?

Reacties

Populaire posts