koolhydraatarm crackers van Hazelnootmeel

Ik had nog wat zakjes hazelnootmeel liggen die binnenkort tegen de datum aan gaan lopen dus moest hier eens wat mee gaan maken. Zo ben ik nog steeds gek op crackers en brood...ik weet het!! Maar t is is gewoon zo lekker met een lekker beleg. Dus dan maken we gewoon een koolhydraat arme versie.

Wat hebben we nodig en wat leggen we klaar.

Allereerst een schone werkplek. Dit is zoiezo in het belang van de houdbaarheid voor je recepten. Een grote kom een maatbeker, bakpapier, mixer, keukenweegschaal, koekenpan en natuurlijk een oven

ingrediënten: 30 gram hazelnootmeel, 45 gram hennep, 15 gram zonnebloempitjes, 15 gram sesamzaad, 60 gram zemelen 3 el psyllium ( ik gebruik altijd de darmreiniger van het kruitvat, let er wel op dat je de naturel pakt) Snuf zout en 300 ml water

Bereiding.

Hazelnootmeel met de sesamzaadjes en zonnebloempitten kort roosteren in je koekenpan. Zorg dat het niet te donker wordt want ze moeten nog in de oven. Alle droge ingrediënten mengen en dan het water erbij. Je krijgt nu een homogeen deeg. Hier schep je 12 bolletjes uit (40 gram ongeveer per stuk) en op bakpapier uitsmeren tot een halve cm dikke cracker. Op een grote bakplaat in de oven en in ongeveer 40 min op 175 graden bakken. Als de oven klaar is deze gesloten laten en zo laten afkoelen. Niet elke oven is het zelfde dus wel even in de gaten houden dat het niet te hard gaat want dan verbranden ze en is zonde. Per Cracker bevatten ze slechts 1,8 khd.

Reacties

Populaire posts