Pittig gestoofde sucade met gele 'rijst'

Heerlijk kruidig stoofgerecht van sucade bereid in de oven. Voor als je eens wat meer tijd hebt om te koken. Een dag van te voren klaar maken kan natuurlijk ook en trekken de smaken ook nog eens lekker door elkaar.

Wat heb je hier voor nodig:

2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 1 aubergine, blik tomatenblokjes, 800 gram sucade, reuzel, 3 maggiblokjes 2 eetlepels garam masala (jonny boer) 1 hele rode peper, 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels.

Voor de gele rijst 400 gram bloemkoolrijst, 1/2 rode peper, 1 teen knoflook, 1/2 thl kurkuma.

Bereiding sucade:

Oven voorverwarmen op 170 graden Haal 2 uur van te voren je sucade uit de koelkast om op temperatuur te komen. Snijd de uien, peper, aubergine in stukjes en pers je knoflook. Weeg ook al je kruiden vast af. Neem een braadpan die oven bestendig is en verwarm hier je reuzel in. Bak vervolgens kort de rode peper en knoflook en voeg de rode ui toe. Zodra de ui glazig wordt voeg je de maggieblokjes in kruimels toe samen met de masala, voeg hier een klein beetje water aan toe om verbranding te voorkomen. Dan je dobbelsteentjes sucade erbij en rondom lekker aanbraden. Vervolgens je tomatenblokjes, aubergine, kruidnagel en laurier toe. Evt bijvullen met water tot het gerecht net onder staat. De pan met gesloten deksel in de oven 2 uur laten stoven. 11,8 koolhydraten per persoon

Bereiding gele 'rijst' Snijd de rode peper in kleine stukjes en pers je teentje knoflook. Verhit olie in een koekenpan en bak kort de peper en knoflook, voeg de bloemkool toe en de kurkuma en bak kort onder voortdurend roeren om en om. 6,7 koolhydraten per persoon

Serveer samen met bijv een frisse komkommer salade: 1 komkommer in plakjes, aantal eetlepels azijn, peper, zoetstof en aanvullen met water tot de komkommer onder staat. 2,3 koolhydraten per persoon

Reacties

Populaire posts