rum dessert

Oehh de naam zegt het al..rum dessert. Maar rum is helaas uit den boze bij koolhydraatarm eten. Dus heb ik een heerlijk alternatief gemaakt om je vingers bij af te likken. Een dag van te voren maken is het lekkerst want dan kunnen de smaken lekker doortrekken. Het recept is voor 4 porties en met de ingredienten die ik gebruikt heb 4,8 koolhydraten per persoon.

Wat hebben we nodig en wat zetten we klaar.

Om te beginnen een schone werkplek, Ovenschaaltje, mengkom, mixer, oven.

Ingrediƫnten: voor je cake: 2 eieren(m), 2 eetlepels kokosmeel (20gram), 2 eetlepels amandelmeel (20gram), 1theelepel rum essence, 1 thl vanille essence, 2 eetlepels erythritol (20gram).

Ingredienten voor de topping: 200ml verse koude slagroom, 250 gram mascarpone, 1 thl rum essence, vloeibare zoetstof naar smaak, cacao poeder.

Alles klaargezet? Mooi dan gaan we aan de slag.

Meng je eieren, amandelmeel, kokosmeel, zoetstof en essence tot een vloeibaar beslag. Doe dit in je ingevette bakvorm en zet 25 min op 175 graden. Ondertussen de slagroom, mascarpone, zoetstof en essence mixer tot een lobbig stevig beslag. Zet dit weg in de koelkast. Inmiddels zal je cake klaar zijn en haal je hem uit de oven en met een vork ga je hem helemaal omrullen tot je grove kruimels overhoud en laat dit helemaal afkoelen. Vul 4 schaaltjes met evenredig cakekruimels en maak af met je mascarpone topping. Wat cacao erover verstuiven en de schaaltjes afdekken en 24 uur in de koelkast laten staan om de smaken lekker door te laten trekken. Tuurlijk mag je hem ook wel de zelfde dag eten maar 1 dag laten staan is gewoon het lekkerst.

Laat je even horen of je hem lekker vond??

Reacties

Populaire posts