vetbommetjes maken

Tijdens koolhydraat beperkt eten is het van belang om voldoende vetten binnen te krijgen. Aangezien ik ook af en toe wel eens van snoepen hou en vooral dol ben op chocolade heb ik deze heerlijke bonbons gemaakt.

Slechts 1.1 koolhydraat per stuk.

200 gram zelfgemaakte kokosboter, 100 gram roomboter, 80 gram roomkaas, 50gram hazelnoten gehakt, 3 eetlepels cacao, vanille en zoetstof naar smaak. Kokos om ze door te rollen. Kokosboter maken is echt heel simpel en je weet zeker dat je geen meuk hebt wat vaak wel is met de kant en klare. Je neemt een zak gemalen kokos en in de keukenmachine. Draaien omscheppen draaien omscheppen en zo doorgaan. Kan wel 20 minuten duren tot hij helemaal vloeibaar wordt. Echt geduld hebben en doormalen tot hij helemaal dun en schenkbaar is. Dan alles wat er verder staat door mengen en als laatste kort de gehakte hazelnoten. Het geheel ff 20 min in de vriezer zetten en erna balletjes van draaien en door de kokos rollen. Ik heb uit dit recept 31 stuks gehaald. Je kan ze ongeveer 1 week in de koelkast bewaren en anders ook invriezen

Reacties

Populaire posts