Koolhydraatarme BBQ Saus



Wat heb je hiervoor nodig
1 ui, sap van een 1/2 limoen, 100 ml water, 2 el azijn, 1 el mosterd, 2 el erythritol, zeezout, zwarte peper, 8 el ketchup (ah suikervrije), 2 el worcestersaus, 1,5 tl gerookt paprikapoeder.

Bereiding:
Snipper je uitje en doe deze in een pannetje met de limoen, water, azijn, mosterd en erythritol. Doe hier een snuf zout bij en maal er wat peper over. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de suikervrije ketchup, worcestersaus en gerookt paprikapoeder erbij. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet het vuur uit zodra het kookt. Laat afkoelen en serveer direct of bewaar je zelfgemaakte barbecuesaus in de koelkast.
Ook kun je hem in een ijsblokjes vorm gieten en invriezen. Makkelijk een blokje eruit halen als je hem wilt gebruiken.
Dit is tevens een lekkere marinade voor spare ribs of bijv lekker over pulled pork
Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts