Buiten is het lekker koud dus binnen tijd voor een lekkere goed vullende kom zuurkoolsoep.20180830_125622 Ingrediënten:
  • 750 gram procureur in blokjes
  • 50 gram gesmolten reuzel
  • 700 gram zuurkool uit het vat
  • 300 gram snoeptomaatjes gehalveerd
  • 1 rode ui in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram tomatenpuree
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • zout en peper
  • 5 laurierblaadjes
  • 600 gram koolraap in blokjes
  • 1 varkens rookworst in dunne plakjes
  • 2 liter runderbouillon
Bereiding: Snijd je vlees in blokjes en kruid met de gemalen kruidnagel en peper en zout. Verwarm de reuzel in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Verhit ondertussen de bouillon en voeg de rest van alle ingrediënten behalve de tomaatjes en de rookworst aan het vlees toe en bak even kort mee. Blus vervolgens met de hete bouillon af en laat met een deksel op de pan ongeveer een uur zachtjes pruttelen. Na ongeveer 50 minuten voeg je de tomaatjes en plakjes rookworst toe en laat je nog even mee verwarmen. Geniet van deze heerlijke winterse soep Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts