Cacaotruffels

Zo lekker bij een lekker kopje koffie of na je warme maaltijd om af te sluiten. Het is een goede vet bom en simpel te maken. Wat heb je hier voor nodig:
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram Sukrin
  • 175 gram grasboter
  • 200 gram chocola 85% (Moser Roth)
  • 75 gram cacao
Zo maak je het Verwarm de slagroom met de Sukrin in een pan met dikke bodem tot de Sukrin is gesmolten. Laat dit afkoelen. Klop je boter op en voeg beetje bij beetje je slagroom toe en de helft van de cacaopoeder. Zet dit voor een half uurtje weg in de koelkast. Doe daarna het geheel in een spuitzak en spuit hiermee truffels op een bakplaat of iets met bakpapier en steek er prikkertjes in en zet weer koel weg. Neem een kom en doe hier ongeveer 100 gram van je chocolade in en laat au bain marie in een pan met heet water onder voortdurend roeren smelten en voeg dan de rest van de chocolade toe. Zet een kom klaar met de rest van je cacaopoeder en een bord of iets met bakpapier. Haal de truffels in delen uit je koelkast en draai voorzichtig je truffels door de warme chocolade en gelijk door je cacaopoeder. Laat ze ongeveer 40 min uitharden in de koelkast. Klop eventueel het teveel aan cacao eraf. Bij deze truffels kun je de cacao ook vervangen door rum essence. In de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar en ze zijn ook prima in te vriezen. Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts