Gebraden fricandeau
Wat is er nou lekkerder dan zelf je vleeswaren maken. Hier thuis willen ze niet anders meer. P.s fotogeniek ben ik niet maar de smaak compenseert het weer.
Ik maak meestal voor een tijdje vooruit. Zo heb je altijd een stuk achter de hand.
Ik bereid per kilo en snij het dan in 2 stukken en vries het zo in. 1 gegaard stuk is dan ongeveer 400 gram vleeswaar. Gesneden kun je deze vleeswaren 2 dagen bewaren maar ik leg de stukken gewoon in de koelkast na ontdooien en snijd vers af. Voor thuis gebruik heb je prima betaalbare snijmachines te koop. Ik snij hier o.a ook mijn brood en cake mee.
- 1 kilo fricandeau
- 1/2 theelepel Gemalen koriander
- 1/2 theelepel Fenegriek
- 1/4 theelepel Zoete paprika
- 1/2 theelepel Zwarte peper
- 1/2 theelepel Gember
- 1/4 theelepel Kurkuma
- 1/2 theelepel Gemalen chili flakes
- 1/2 theelepel Venkelzaad
- Stuk touw
Reacties
Een reactie posten