Gevlinderde kip

Dit is een recept wat wel even om wat handigheid vraagt, maar je kunt ook altijd aan je slager of poelier vragen om jou kip voor je te vlinderen. Benodigheden:
  • 1 braadkip van ongeveer 1,5 kilo
  • wildschaar of andere kniptang
  • 1/2 eetlepel rozemarijn
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 50 gram gras roomboter
Kip Vlinderen:
  • Leg de neer met de borst naar onder op je snijplank.
  • Knip vanaf de ingang bij de nek met de wildschaar recht door naar de staart de rugwervel kolom links en rechts los.
  • Als het goed is kun je nu je kip uitvouwen. Zet het punt van je mes onder het vlies bij de ribben en wip deze omhoog en knip met je wildschaar langs de ribben op.
  • verwijder voorzichtig het kraakbeen.
Als het goed is heb je nu de gehele kip over behalve de ribbenkast. Het vel zit er nog op tevens de volledige vleugels en poten. Meng je gras roomboter met de geperste knoflook en smeer dit goed onder het vel en eventueel ook nog over het vel en strooi je gemengde kruiden over de kip heen. Verdeel nog wat blokjes roomboter rondom de kip en dek af met folie. Ik laat de kip nog een dagje in mijn koelkast staan om de kruiden lekker in te laten trekken. Verwarm de oven op 200 graden en gaar de kip in ongeveer 50 minuten gaar. Bedruip hem af en toe wat met de boter wat rondom de kip ligt. Je kunt hiervoor ook de kerntemperatuur gebruiken en hou dan 70 tot 72 graden aan. Ik eet hier lekker friet van wortel peterselie bij en broccoli Eet smakelijk Volg je mij ook al op Facebook?

Reacties

Populaire posts