Gevlinderde kip
Dit is een recept wat wel even om wat handigheid vraagt, maar je kunt ook altijd aan je slager of poelier vragen om jou kip voor je te vlinderen.
Benodigheden:
- 1 braadkip van ongeveer 1,5 kilo
- wildschaar of andere kniptang
- 1/2 eetlepel rozemarijn
- 1/2 eetlepel tijm
- 1/2 eetlepel oregano
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 tenen knoflook geperst
- 50 gram gras roomboter
- Leg de neer met de borst naar onder op je snijplank.
- Knip vanaf de ingang bij de nek met de wildschaar recht door naar de staart de rugwervel kolom links en rechts los.
- Als het goed is kun je nu je kip uitvouwen. Zet het punt van je mes onder het vlies bij de ribben en wip deze omhoog en knip met je wildschaar langs de ribben op.
- verwijder voorzichtig het kraakbeen.
Reacties
Een reactie posten