Kruidige curry soep

Als er iets makkelijk te maken is dan is dat wel deze heerlijke kruidige curry soep. Ook handig om restjes groenten op te maken want je kunt er van alles voor gebruiken. Ingrediƫnten
  • 1 kilo groenten (wortels, paprika, prei, broccoli, bloemkool, rode uien, courgette wat je maar over hebt))
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Massaman curry pasta
  • 3 cm verse gember geraspt
  • Snufje safraan
  • 3 eetlepels vis saus
  • 3 eetlepels soyasaus
  • 1/2 madame jeanette (of minder)
  • 2 eetlepels Gemalen citroengras (toko vriezer)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 groenten bouillon blokjes
  • 1 liter water
  • 4 pakjes romige kokosmelk (800 ml totaal)
  • Olie of kokosboter
Bereiding Snijd alle groenten klein en spoel ze goed schoon. Verhit je olie in een grote pan en fruit de knoflook en uien tot de uien glazig zijn. Voeg de rest van alle groenten toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg de currypasta, bouillonblokjes, water, kokosmelk, vissaus, sojasaus en wijn toe en laat 30 min zachtjes pruttelen. Pureer hierna de soep met de staafmixer tot een gladde romige soep en maak op smaak met wat zout. Eet smakelijk! Volg je mij ook al op Facebook?

Reacties

Populaire posts