Lekkerbekjes glutenvrij

Ik eet zelf geen tarwe en hou wel op zijn tijd van een lekker gebakken visje. Deze lekkerbekjes zijn glutenvrij en vol van smaak en bovenal snel en simpel te maken. Ingrediƫnten:
  • 4 stukken kabeljauw of heek filet
  • kokosolie
Beslag:
  • 1 ei
  • 120 gram boekweitmeel
  • 1 dl spa rood
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1/2 theelepel gember poeder
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1/2 theelepel zeezout
Bereiding: Maak je beslag door alle kruiden met het ei, spa rood en boekweitmeel los te kloppen. Laat 10 minuten rusten. Als hij heel erg dik blijft nog wat spa rood erbij mengen. Verhit in een koekenpan de koksolie en haal de kabeljauw of heek filet door het beslag tot deze geheel bedekt is met het beslag. Bak de lekkerbekjes mooi bruin en gaar. Lekker bij bijvoorbeeld peterseliefrietjes en een salade of warme groenten. Eet smakelijk. Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts