Sticky chicken

Een lekker pittig kipgerecht afgeleid van het populairste Chinese’ afhaalgerecht in de VS. Ik koop altijd hele kippenbouten en been deze zelf uit. De botten en vellen gebruik ik voor een lekkere kippenbouillon. Maar je kunt natuurlijk ook kip-dij filet gebruiken. Hiervoor heb je nodig Voor de kip
  1. 6 kippenbouten of 700 gram kip-dij filet
  2. 20 gr Crispy prawn chilli (toko)
  3. 1 teen knoflook
  4. Stukje gember van 2 cm geraspt
  5. Kokosolie om te bakken
Verhit de kokosolie en begin met de knoflook gember en crispy prawn te roerbakken. Voeg hier de kip blokjes aan toe en bak tot ze bruin en gaar zijn. De saus
  1. 50 gram erythritol
  2. 40 ml water
  3. 40 gram Hoisin saus (lee kum kee kom ik geen gekke dingen bij tegen op het etiket)
  4. 3 eetlepels rijstazijn (toko)
  5. 2 eetlepels sesamzaad
  6. Bosje lente/bos ui
  7. Eventueel johannesbroodpitmeel
Dit meng je zonder de johannesbroodpitmeel en voeg je toe aan je kip mengsel en laat zacht pruttelen. Eventueel binden met johannesbroodpitmeel. Op het laatst voeg je de sesamzaad en bosui toe en dien je het gerecht gelijk op. Lekker met bloemkool rijst of gewone rijst en komkommer in het zuur. Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts