Venkelballetjes in tomatensaus

Zelf je pastasaus maken is zo makkelijk en de smaak die vind je nergens zo smaakvol. Ingrediënten voor de saus
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 groenten bouillon tablet
  • Scheutje balsamico azijn
  • 3 blikjes tomaten in blokjes
Ingrediënten voor de balletjes
  • 1 kilo half om half gehakt
  • 2 uien heel fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 2 eieren
  • Zout en peper
Bereiding balletjes Doe je gehakt met de ui, knoflook, venkelzaad, uien poeder, 2 eieren, peper en zout en kneed dit goed door elkaar tot je deeg aan de handen begint te plakken. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Draai balletjes iets groter dan soepballetjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze vervolgens ongeveer 20 min in de oven. Bereiding saus: Pel je uien en snijd deze klein en pers de knoflooktenen. Verhit olie of kokosboter in een braadpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar en doe het vuur laag en deksel op de pan. Laat 20 min zacht pruttelen en roer af en toe de saus even door. Na 20 min is de oven klaar en voeg je de gehaktballen zonder de vetafzetting die van de balletjes is gekomen toe aan de saus en laat je het geheel nog 20 min zacht pruttelen. Lekker met een salade en/of wat tagliatelle (hier volgt binnen kort ook een recept van) Eet smakelijk. Volg je mij ook al op facebook?

Reacties

Populaire posts