Bosbessen compote

Een lekkere bosbessen compote voor door de Griekse yoghurt of lekker op een koolhydraat arme cracker of broodje. Zo nu en dan trakteer ik mezelf eens op een lekkere zoete beleving. Ingrediƫnten voor ongeveer 14 porties.
  • 300 gram bosbessen (diepvries)
  • 2 volle eetlepels chiazaad
  • 30 gram Sukrin gold
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • klein beetje water
  Bereiding: Neem een Steelpan en zet op een middelmatig vuur en doe hier de bosbessen in zonder water. Wacht tot de bosbessen ontdooit zijn en doe de gemberpoeder en kaneel en sukrin erbij. Roer goed door en voeg dan de helft van de chia zaad toe en blijf roeren. Doe er een heel klein beetje water bij en dan de rest van de chia zaad. Laat onder voortdurend roeren de compote langzaam indikken en voeg steeds een heel klein beetje water toe maar maak hem niet te dun. Juist een heerlijke dikke compote is de bedoeling. Ik bewaar altijd kleine glazen potjes en dat is ideaal om deze compote te bewaren. Giet de hete compote in je potjes en sluit direct de deksel en zet ze potjes onderste boven koel weg.  Zo kun je ze zeker 3 weken in de koelkast bewaren.  Geniet van deze heerlijke zoete beleving.  Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts