Chinees geroosterd buikspek

Een heerlijk stuk chinees geroosterd buikspek met een lekker knapperig laagje. Ik heb tijdens de feestdagen een marinade pen cadeau gekregen en dat bij dit recept eens uitgeprobeerd. Ingrediënten voor 4-6 personen
  • 1250 gram Buikspek zonder zwoerd
  • 15 gram 5 Spice by Jonnie boer
  • 75 ml Kikoman soyasaus
  • 50 gram Sukrin Gold
Bereiding Meng de soyasaus met de 5 spice en sukrin goed door elkaar. Indien je geen marinade pen hebt dan leg je de buikspek met de vleeskant in de marinade en zorg je dat de vet kant droog blijft. Mocht je net als ik wel beschikken over een marinade pen dan injecteer je de buikspek en leg je hem met de vlees zijde naar onder in een ovenschaal. De marinade wat teveel is of eruit loopt doe je ook in de ovenschaal. De spek zijde snijd je in tot op het vlees in grote ruiten en zet dit afgedekt 2 tot 24 uur in de koelkast.   Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het spek op een rooster. Plaats onder het rooster een lekbak en giet hier de overgebleven marinade in samen met een glas water en plaats het geheel in de oven. Ik heb een kernthermometer en stel deze in op 70 graden. Mocht je geen kernthermometer hebben dan hou je ongeveer 60-90 min aan. Ligt een beetje aan de dikte.  Als de kern bereikt is zet je de oven op grill stand en rooster je het buikspek 10-15 minuten onder de gril tot er belletjes ontstaan. Lekker met Noodles maar ook lekker om zo als tussendoortje te eten Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts