Côte de boeuf

Het allerlekkerste stuk vlees wat eigenlijk geen kruiden nodig heeft maar vol van smaak van zichzelf is. 6 weken dry age gerijpt in een speciale klimaat kast waardoor de eiwitten en enzymen hun werk doen en een super mals stuk vlees het eind resultaat is. Ingrediënten 2-3 personen
  • 1 rib Côte de boeuf
  • peper en zout uit de molen
  • roomboter
  • kerntemperatuur
  • koekenpan
  • oven
  Bereiding: Haal 2 uur van te voren je vlees uit de koelkast en laat hem goed op temperatuur komen. verwarm de oven voor op 125 graden. Verhit in een koekenpan de roomboter bruin en schroei het vlees rondom mooi bruin. Neem een open ovenschaal en leg hierin de Côte de boeuf en druk de kernthermometer in het midden van je stuk vlees. Stel hem in op 55 graden en zet in de voorverwarmde oven. Als de thermometer piep haal je het vlees uit de oven en laat je hem nog zo'm 10 minuten rusten onder een stuk aluminium folie. Trancheer je vlees in mooie plakjes voor je hem opdient. Lekker met truffelmayonaise, haricots verts met spek en mediterrane salade Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts