Diamanthaas in mosterd met pancetta

Een lekkere diamanthaas oftewel joden haas een stukje vlees wat zich bevind tussen de schouders van het rund. Het stukje vlees heeft deze naam gekregen omdat Orthodoxe joden vanwege hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Een biefstuk van de runder voorvoet is wel toegestaan. De Joden haas heeft de vorm van een ossenhaas maar weegt slechts 300 tot maximaal 400 gram. Het is het meest malse stukje vlees uit de schouder. Ik heb hem hier gemaakt met mosterd en pancetta. IngrediĆ«nten voor 1 persoon
  • 1 diamanthaas van ongeveer 200 tot 250 gram
  • 25 gram Dijon mosterd
  • 75 gram pancetta
  • Rauwkost of groenten naar keuze
  • Kokosolie om te bakken
  Bereiding De perfecte biefstuk is een kwestie van temperatuur, en dus niet van tijd. Volg mijn stappenplan om een geweldige biefstuk op tafel te zetten. Heb je een kernthermometer dan wordt het helemaal eitje! Heb je geen kernthermometer dan kun je die hier bestellen. Smeer de diamanthaas in met de dijon mosterd en zet een nacht weg in de koelkast.  Haal hem 2 uur voor bereiding uit de koelkast om op adem te komen. Leg de plakken pancetta mooi naast elkaar op een keukenplank en leg hier de gemarineerde diamanthaas op en wikkel hem in tot de pancetta al het vlees bedekt heeft. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak voorzichtig rondom het spek bruin. Pas op dat je het spek er niet afbakt. Dit hoeft maar heel kort want het garen doen we in de oven. Leg je Diamanthaas op een bord en duw je kernthermometer in het dikste deel van je biefstuk en plaats deze in de oven ingesteld op een kern van 52 graden voor een medium resultaat. Wil je hem rare stel hem dan in op 45 graden of well done op 57 graden. Ikzelf vind hem medium het lekkerst dus stel hem in op 52 graden. Maak ondertussen je rauwkost of groenten klaar Zodra de oven piept haal je de Diamanthaas uit de oven en laat je hem 1 minuut rusten voor je hem in mooie plakjes snijd en opdient. Geniet van dit overheerlijke stukje vergeten vlees! Volg je mij al op Facebook?    

Reacties

Populaire posts