Frittata broccoli

Hier een super lekkere frittata met broccoli en geitenkaas. Makkelijk als ontbijt, lunch of een stukje als snack tussendoor. Dit recept bevat per persoon slechts 3,2 koolhydraten. Ingrediënten 4 personen
  • 1 struik broccoli
  • 10 eieren
  • 60 ml slagroom
  • 4 lente uitjes
  • 20 gram sjalot
  • 100 gram paprika
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram dun gesneden ontbijtspek
  • 2 eetlepels verse peterselie fijn gehakt
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • kokosolie
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Was je paprika en snijd deze in blokjes, maak de broccoli in kleine roosjes en kook deze kort in wat water met zout. Snijd de uien en lente ui in ringetjes. Klop de eieren los met de slagroom en kruiden. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel alles groenten over de bodem heen. Giet je eimengsel hier overheen en verdeel de zachte geitenkaas in toefjes over het geheel. Leg de dunne spekplakjes over de frittata en zet de ovenschaal in het midden van de oven.  Bak hem in ongeveer 55 min af in de oven. Je kunt hier allerlei soorten groenten doorheen doen en zo maak je elke keer een ander soort frittata. Wissel ook de kaas soorten eens af of doe er ham of kip blokjes doorheen. Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts