Gestoofde braadworst

Dit is een heerlijk recept met varkens braadworst. Je kunt hier ook bijvoorbeeld Salsiccia voor gebruiken voor een meer Italiaans tintje Ingrediënten 4-6 personen
  • 800 gram Varkens saucijzen of salciccia worstjes
  • 175 gram champignons
  • 500 gram passata
  • 200 gram rode of groene paprika
  • 125 gram rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 250 gram snoep tomaatjes
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 flinke theelepel paprika poeder
  • kokosolie om in te bakken
Bereiding: Haal ongeveer een half uur van te voren de saucijzen uit de koelkast en leg deze in een ovenschaal. Maak alle groenten schoon en snijd in blokjes en zet je kruiden klaar. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en de rode ui tot deze laatste glazig wordt. Voeg de paprika en champignons toe en bak kort mee. Voeg de passata toe samen met de kruiden en balsamicoazijn en schep de snoeptomaatjes erdoor en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Zodra de oven warm is giet je de warme saus over de saucijzen in de ovenschaal en plaats je deze in het midden van de oven en gaar je deze in ongeveer 45 minuten gaar. Lekker met boontjes, broccoli, bloemkool of een salade Eet smakelijk! Volg je mij al op Facebook?    

Reacties

Populaire posts