Jambalaya

Het originele recept komt van Jamie Oliver maar ik heb hier en daar wat aangepast en er een keto versie van gemaakt.  Ingrediënten 4 personen
  • 1 Grote Bloemkool of bloemkool rijst
  • 400 gram kippendij in reepjes
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 150 gram garnalen
  • 1 rode peper
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groente bouillon tablet
  • verse tijm
  • peterselie
  • Cayenne peper
  • peper en zout
  • 100 ml water
Bereiding: Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes en maal met de keukenmachine tot bloemkool rijst en zet apart. Snijd de chorizo in kleine blokjes en snijd alle groenten klein. Verhit in een pan de kokosolie en doe hier de knoflook, ui en rode peper in en bak dit even kort. Voeg hier de kip reepjes en chorizo aan toe en bak ze gaar. Doe de garnalen, bouillon tablet en groenten hier bij behalve de courgette en giet het water erbij en laat ongeveer 15 minuten zacht pruttelen op een laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de courgette toe. Breng op smaak met peper en zout en flink wat cayenne peper. Bak kort de bloemkool rijst in een droge koekenpan en serveer samen met de Jambalaya. Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts