Kipburger

Iedereen houd wel van een lekkere hamburger. Deze heerlijke kip burgers heb ik gemaakt van zelf gemalen kip gehakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kip gehakt kant en klaar kopen. Ingrediƫnten voor 4 Burgers
  • 600 gram kipdij filet of kipgehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram lijnzaadmeel
  • 1 rode ui heel fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 ei M
  • verse bieslook
  • 5 gram foelie
  • 5 gram peper
  • 3 gram zout
Bereiding Indien je net als ik in het bezit bent van een klein gehakt molentje dan draai je hier eerst je kipdijfilet 2x doorheen. Pers de knoflook en snipper het uitje fijn, meng alle kruiden goed door het gehakt heen samen met het ei en het lijnzaadmeel. Laat vervolgens ongeveer 10 minuten rusten. Maak hierna 4 gelijke ballen en pers deze met een hamburger pers tot mooie hamburgers. Verhit je kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10-15 min gaar. Ook lekker gewoon voor de lunch met wat mayonaise en wat rauwkost! Eet smakelijk! Volg je me al op Facebook?

Reacties

Populaire posts