Thaise roerbak met sate

Ik hou niet bepaald van de simpele Hollandse pot maar dat merken jullie vast wel aan mijn recepten. Een lekker sateetje kan er altijd wel in. In dit recept hem ik ze gemaakt met lekkere Thaise roerbakgroenten maar deze kunnen ook prima op de barbecue. Ingrediënten sate voor 4 personen
  • 600 gram kipdijfilet
  • 2 theelepels Laos
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kneepje limoensap
  • 3 theelepels coconut amino
Ingrediënten Thaise roerbak groenten 4 personen
  • 2 grote zakken Thaise roerbak groenten
  • 100 gram gezouten pinda's
  • kikoman soya saus naar smaak
  • 2 tenen knoflook
Bereiding. Snijd je kipdijfilet in blokjes en marineer deze en zet afgedekt minimaal een uur in de koelkast. Zet wat sate prikkers in het water om straks verbrande van de stokjes te voorkomen. Als je kip lekker is ingetrokken rijg je deze aan de sate prikkers en verwarm je de oven voor op 175 graden. Leg de stokjes voor ongeveer 40 minuten in de oven. Bij een sateetje hoort natuurlijk een lekkere pindasaus, hoe je deze maakt vind je hier Ondertussen verhit je wat olie in een koekenpan en roerbak je hierin de Thaise roerbak groenten tot ze nog een beetje knapperig zijn. Voeg hier vlak voor het opdienen de zoute pinda's aan toe en bak heel kort mee. Dien de sate op met de Thaise roerbak en de pompoen sate saus. Kin ahaan arroy kab Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts