Vegetarische kelp noodles

Mis je dat ook af en toe? Een lekkere Chinese maaltijd? Ik heb bij dit recept de kelp noodles gebruikt en moet zeggen die zijn niet verkeerd. Zit geen gekke bijsmaak aan en je kunt de noodles die je niet gebruikt 5 dagen bewaren in een bakje water in de koelkast.  Ingrediënten 4 personen 10,2 koolhydraat per persoon
  • 400 gram noedels
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el geraspte verse gember
  • 1 rode peper
  • 200 gram broccoli
  • 2 courgettes
  • 200 gram champignons
  • 250 gram taugé
  • 4 bosuitjes
  • 2 handjes ongezouten pinda's Voor de woksaus
  • 200 ml koude groentebouillon
  • 2 el kikoman sojasaus
  • 2 el oestersaus(lee kum kee heeft de minste koolhydraten)
  • 2 tl sesamolie
Bereiding: In dit recept gebruik je oestersaus dus kijk goed dat je degene kiest met de laagste aantal koolhydraten. Helaas heb ik m nog niet lowcarb kunnen vinden maar voor dit recept en de hoeveelheid die er wordt gebruikt durf ik de oestersaus van lee kum kee wel aan. Roer de soya saus, groenten bouillon, oestersaus en sesamolie door elkaar en zet apart. Spoel de kelp noodles af en zet een half uurtje in water. Was alle groenten en snijd deze in mooie kleine stukken. Verhit de olie in een pan en bak kort de knoflook en de peper aan. vul ondertussen een pan water en breng deze vast aan de kook voor de noodles. Doe alle groenten bij de knoflook en roerbak deze gaar maar niet te zacht. Kook de noodles 2-3 minuten en giet deze af en doe bij het groenten mengsel. Giet de saus erbij en de taugé en meng alles goed door elkaar. Serveer bijvoorbeeld met chinees geroosterd buikspek Volg je mij al op Facebook?

Reacties

Populaire posts